Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > gemeente > Berkelland

Berkelland

De gemeente Berkelland werkt samen met Waterschap Rijn en IJssel aan een klimaatbestendige gemeente. Daar hebben we ook jou bij nodig. Weet je wat jij kan doen om jouw straat, buurt, wijk of gemeente klimaatbestendig te maken?

In de watervisie 2030 staat dat de gemeente en het waterschap werken aan een klimaatbestendig, duurzaam én aantrekkelijk watersysteem in Berkelland. Dat doen we niet alleen, we maken afspraken met het drinkwaterbedrijf Vitens (drinkwaterbedrijf), de woningcorporatie ProWonen, IVN stichting voor natuureducatie, de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA) en Staatsbosbeheer.

Subsidies in de gemeente Berkelland

Er zijn op dit moment geen beschikbare subsidies in jouw gemeente.

Klimaatatlas Berkelland

Het klimaat verandert wereldwijd en dus óók in jouw omgeving. Wat gaat er dan veranderen? Het wordt natter, heter én droger! In de Klimaatatlas Berkelland zie je welke klimaateffecten we in 2050 verwachten in jouw buurt als we niets doen.

 

 

In gesprek met

Arjan Verhoeve | riolering

“Bij de inrichting van onze buitenruimte en het aanleggen van de riolering houden we zo veel mogelijk rekening met het klimaat. Stel dat bij stortbuien bijvoorbeeld de hoofduitvalswegen voor hulpdiensten onder water blijven staan, dat mag natuurlijk niet gebeuren.”

lees het verhaal van Arjan

Iljitsj IJsebrands | ruimtelijk ontwerp

“Bij de (her)inrichting van de openbare ruimte gaan we altijd op locatie kijken. Want, wat op de ene locatie werkt, werkt op een andere locatie niet. We gaan met bewoners in gesprek, vragen naar hun ervaringen.”

lees het verhaal van Iljitsj

Dick Esselink | projectleider

“Als we in een straat bezig zijn met de riolering en het afkoppelen(het apart inzamelen van regenwater zodat dit niet meer op het vuilwaterriool wordt geloosd) van regenwater, dan vragen we de bewoners of we ook de regenwaterpijpen aan de voorkant van de woning mogen aansluiten. Tot nu toe werkt iedereen daar aan mee!”

Lees het verhaal van Dick

Voorbeeldprojecten

Grolse Steeg | Borculo

Bewoners Grolse steeg

In eerste instantie was het doel om de riolering te vervangen. Tijdens de voorbereiding bleken bewoners erg enthousiast. Uiteindelijk is de hele straat klimaatadaptief aangepakt.

lees het verhaal van de Grolse Steeg

Bergstraat | Neede

Schets ontwerp Bergstraat

De Bergstraat in Neede is een straat van 815 meter lang. Er staan ongeveer 120 woningen aan de weg. Samen met bewoners worden schetsontwerpen gemaakt In 2020 wordt deze straat helemaal aangepakt.

lees het verhaal van de Bergstraat