Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > gemeente > Montferland

Montferland

Gemeente Montferland werkt samen met Waterschap Rijn en IJssel, Plavei en Stichting Steenbreek aan een klimaatbestendige gemeente. Daar hebben wij ook jou bij nodig. Weet je wat jij kan doen om jouw straat, buurt, wijk of gemeente klimaatbestendig te maken?

Ga jij in 2024 tegels wippen?

De gemeente Montferland doet mee met het NK Tegelwippen. Het klimaat verandert rap: zomers worden droger, regenbuien heftiger. Het water moet de grond in. Dus leg niet alles vol met tegels, maar houd het groen! Op verschillende plekken in de gemeente gaan we weer tegels wippen. Meer informatie volgt. Wip jij ook tegels? Meld ze dan aan voor het NK Tegelwippen.

Subsidies in de gemeente Montferland

Tegelacties

Montferland Weet van Water zal in 2024 weer tegelacties in diverse kernen organiseren. In ruil voor een tegel ontvang je een mooie tuinplant. Minder tegels zorgt voor meer bijen en vlinders, meer verkoeling op warme dagen en het regenwater kan de grond in. De planning van de tegelacties volgt later. Wil jij in jouw kern meedoen en weet je dat er vanuit jouw buurt veel belangstelling is? Laat het ons weten en stuur een bericht naar info@weetvanwater.nl 

Afkoppelsubsidie

De gemeente Montferland ondersteunt inwoners die zelf de regenpijpen van hun woning afkoppelen en het regenwater in hun eigen tuin brengen. Hiervoor is een subsidieregeling.  De hoogte van deze subsidie hangt af van hoeveel dakoppervlak je afkoppelt. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie en het aanvraagformulier.

Bronvermelding: GAW|stichting RIONED

Klimaatatlas Montferland

Het klimaat verandert wereldwijd en dus óók in jouw omgeving. Wat gaat er dan veranderen? Het wordt natter, heter én droger! In de Klimaatatlas Montferland zie je welke klimaateffecten we in 2050 verwachten in jouw buurt als we niets doen.