Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Hier begint de Zee

Hier begint de zee

We willen schoon water. Om te drinken, om in te zwemmen, voor de dieren en de planten en het behoud van onze aarde. Weet je dat jij hier ook een belangrijke rol in hebt? Wil jij ook een steentje bijdragen aan schoon water in en om jouw huis, buurt of bedrijf? De campagne ‘ Hier begint de Zee’ geeft je tips. En we geven je inspirerende voorbeelden om ons water een stukje schoner te maken. En uiteindelijk dus ook de zee, de oceaan en de wereld. Draag jij net als vele anderen je steentje bij?!

Ruim zwerfafval op!

Erger jij je ook zo aan zwerfafval? Ruim net als onze jeugdbestuurder Fien het zwerfafval op! Door zwerfafval te registreren, brengen we samen afval in kaart. Dat is belangrijk, want alleen op deze manier kunnen we producenten en vervuilers op hun verantwoordelijkheid aanspreken. Kijk voor meer informatie op de zwerfafvalpagina

Waterwonderen

In de provincie Gelderland liggen veertig gebieden waar we het grondwater beschermen. Dit noemen we grondwaterbeschermingsgebieden. Deze gebieden zijn heel bijzonder en kostbaar. We moeten er zuinig op zijn. Klik op jouw postcode op de website van Waterwonderen of er bij jou in de buurt ook zo’n bijzonder gebied ligt.

Werken aan een drinkbare rivier

Ken je Li An Phoa? Zij heeft Drinkable Rivers opgezet en wil hiermee de Nederlandse rivieren weer drinkbaar maken, het liefst binnen 30 jaar. Een drinkbare rivier betekent niet alleen veilig en schoon water, maar ook een rivier die leefbaar is voor verschillende dieren en planten. Onze jeugdbestuurder Fien Snelting ontmoette haar het afgelopen jaar, samen met dijkgraaf Hein Pieper (op de foto: Fien uiterst rechts, Hein Pieper uiterst links). Op de website Drinkable Rivers staat een manifest. Als je tekent, help je mee aan een drinkbare rivier.

Hein Pieper (uiterst links) en Fien Snelting (uiterst rechts) liepen een stukje mee met Li An Phoa.