Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > 11 + 18 mei: Tuin Inspiratiedagen bij Intratuin Lochem

11 + 18 mei: Tuin Inspiratiedagen bij Intratuin Lochem

Op zaterdag 11 mei en 18 mei organiseert Intratuin Lochem de Tuin Inspiratiedagen. En Weet van Water Lochem is erbij! Tussen 11 en half 4 zijn er leuke activiteiten, workshops én ruil je je stoeptegels voor een gratis tuinplant in de Tegelwip Drive-Inn!

Activiteiten voor kinderen

  • Weet van Water Lochem heeft de wateroverlasttafel bij zich. We hebben daarbij hulp van de kinderen nodig bij het pompen van water en het verwijderen van steen uit de wijk.
  • Maak je eigen watervriendelijke tuintje bij één van de tuintafels.

Meld je aan voor een workshop

Op beide dagen worden er verschillende workshops gegeven.  Zo kun je je aanmelden voor de workshop beregening en de workshop vaste planten. Ook kun je je aanmelden voor een rondleiding in de innovatietuin.

Ruil je stoeptegels voor een tuinplant

Minder tegels zorgt voor meer bijen en vlinders, meer verkoeling op warme dagen en het regenwater kan de grond is. Doe daarom mee met de actie ‘Ben je nou helemaal betegeld?!’ en ruil je stoeptegel voor een tuinplant. In de Tegelwip Drive-Inn kun je al je tuintegels kwijt. En ze tellen allemaal mee voor het NK Tegelwippen waar de gemeente Lochem aan meedoet. In ruil krijg je een tuinplant, fruitstruikje of sedumtegel. Je kiest zelf!

Regentonactie

Woon je in de gemeente Lochem? Maak dan gebruik van de regentonactie en koop je ton deze dag. Je krijgt direct € 25 korting op een regenton van minimaal 100 liter. Wees er snel bij, want op = op. Info vind je op onze speciale pagina.