Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > 21 maart: Inloopmiddag Groen Infotrefpunt de Bongerd ‘s-Heerenberg

21 maart: Inloopmiddag Groen Infotrefpunt de Bongerd ‘s-Heerenberg

Op donderdagmiddag 21 maart, voorafgaand aan de Week van de Groene Tuin, is er in en om het Infotrefpunt de Bongerd veel informatie te halen over de vergroening van je tuin. We verwelkomen je graag met een kopje koffie tussen 14.00 en 17.00 uur. We doen dit vanuit Montferland Weet van Water, een samenwerking van gemeente Montferland, Woningstichting Plavei, Stichting Steenbreek en Waterschap Rijn en IJssel.

Nieuwe subsidieregeling Water & Groen

Om de vergroening van tuinen te stimuleren is de gemeente Montferland een nieuwe subsidieregeling gestart; de stimuleringsregeling Water & Groen. Tijdens de inloopmiddag Groen in het Infotrefpunt op donderdag 21 maart vertellen we je er graag meer over.

Ben je nou helemaal betegeld?!

Tegenwoordig zijn veel tuinen grotendeels betegeld. Minder tegels zorgt voor meer bijen en vlinders, meer verkoeling op warme dagen en het regenwater kan de grond in. Doe daarom mee met de actie ‘Ben je nou helemaal betegeld?!’ Lever een tegel of steen uit je eigen tuin in en ontvang een mooie tuinplant! De kinderen van de Galamaschool doen ook hun best. Elke meegebrachte steen of tegel telt mee voor het NK Tegelwippen waar Montferland in 2024 aan mee doet. Laten we er samen voor zorgen dat we de meeste stenen uit de regio vervangen voor groen!