Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > Aalten is groen plein rijker

Aalten is groen plein rijker

Basisschool St.Jozef opende dinsdag 23 april haar vernieuwde schoolplein. Het plein aan de Stationsstraat is een openbare speelplek in de buurt dat is ingericht voor jonge kinderen. Nu spelen kleuters en peuters samen op het speelplein van Kindcentrum St.Jozef in een uitdagende en groene omgeving. Voor de jongste kinderen van de baby-peutergroep is er zelfs een speciale beschutte speelplek gemaakt.

Koelteplek en klimaatbestendig plein

De ontwikkeling van het plein valt samen met de ontwikkeling van koelteplekken in de gemeente Aalten. Met het planten van nieuwe bomen en het aanleggen van een waterdoorlaatbare ondergrond hebben Kindcentrum St.Jozef en de gemeente Aalten het plein voorbereid op de toekomst. De Aaltense wethouders Erik Groters en Hans te Lindert openden het plein. Door de aanleg van het plein is Aalten een koelteplek rijker.

Gezamenlijke inspanning

Samen onthulden de wethouders ook een nieuw bord aan de gevel van het Kindcentrum St.Jozef. In bijzijn van ouders, kinderen en sponsoren maakten zij de kleurige opdruk zichtbaar. Daarop staan de gezamenlijke inspanning voor het groene schoolplein beschreven. Het laat zien hoe in Aalten de maatschappij betrokken is bij dit initiatief. Veel lokale ondernemers hielpen om samen met de school, opvang en gemeente het plein te realiseren.

Tekst: Jorn Vrakking; Foto’s; Sonny Krosenbrink