Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > Afkoppelen regenwater van start in Angerlo

Afkoppelen regenwater van start in Angerlo

Gemeente Zevenaar wil op steeds meer plekken regenwater afkoppelen van het riool. De vernieuwing van Angerlo is een mooi moment om dat ook daar uit te voeren. Donderdag 17 februari  onthulde wethouder Carla Koers samen met heemraad Frank Wissink van Waterschap Rijn en IJssel een bord in een Angerlose proeftuin.

Waarom wordt regenwater afgekoppeld?

Het klimaat verandert en het weer wordt extremer. Periodes van droogte en hevige regenval wisselen elkaar af. Het is beter als regenwater in de grond komt in plaats van in het riool. Dat is goed voor de grondwaterstand en kan verdroging van de grond voorkomen. Daarnaast overstroomt het riool minder snel bij hevige regenval. Zo komt er minder vies rioolwater in vijvers en sloten. Wil je weten hoe je dit zelf kunt doen? Bekijk dan onze tip op de website.

Wat gebeurt er precies in Angerlo?

Angerlo krijgt een nieuw uiterlijk. De bestrating en beplanting wordt aangepakt. Ook het riool is aan vervanging toe. Het dorp heeft nu een gezamenlijk riool. Vies water van bijvoorbeeld het toilet en schoon regenwater gaan samen naar de rioolwaterzuivering. Dat is zonde. Er komt in Angerlo een riool voor vies afvalwater en een riool voor regenwater. Het riool voor regenwater is ‘lek’. Hierdoor trekt het schone regenwater via de lekke rioolbuis in de grond.

Volgt mijn woonplaats ook?

De gemeente pakt het afkoppelen van regenwater per project op. De andere kernen in de gemeente komen vanzelf aan de beurt. Wil je zelf al iets doen? We hebben heel veel tips op onze website. Bijvoorbeeld over het plaatsen van een regenton, het aanleggen van een wadi of een vijver en het planten van meer groen. Ga zelf aan de slag!