Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > 2 en 3 november: energie- en klimaatadvies in de gemeente Montferland

2 en 3 november: energie- en klimaatadvies in de gemeente Montferland

Dit najaar rijdt een SRV-wagen van Gelders Genootschap door de Achterhoek, heeft u ‘m al zien rijden? Deze wagen verbindt de elf deelnemende gemeenten van het project ‘Een nieuwe tijd en Wederopbouw in de Achterhoek’ aan elkaar. Gemeenten gaan met inwoners in gesprek over duurzaamheid, circulariteit, wederopbouw en groen in de wijk. Iedereen is welkom om te komen kijken. Op dinsdag 2 november van 10.30 tot 15.30 uur staat de SRV-wagen voor de Mariakerk in Didam. Op woensdag 3 november van 10.30 tot 15.30 uur staat de SRV-wagen op het stadsplein in ’s-Heerenberg.

Stap in het verleden en de toekomst

In de SRV-wagen is van alles te zien, te beluisteren en te beleven over de Achterhoekse wederopbouw. Verder is er een escaperoom rond het thema duurzaamheid ingericht. Met vragen en proefjes leren bezoekers meer over het verduurzamen van onze leefomgeving.

In gesprek met onze energiecoaches

Er zijn energiecoaches vanuit Agem energieloket aanwezig om inwoners te adviseren over energiebesparing. Vaak is er in uw huidige situatie al veel ruimte om te besparen. Dat hoeven niet per sé grote investeringen of verbouwingen te zijn, maar juist ook simpele aanpassingen in het dagelijks leven. Onze energiecoaches helpen u op weg.

Elektrisch rijden, o.a. samen met wethouder Oscar van Leeuwen

Op beide dagen staat er een elektrische dienstauto van de gemeente Montferland klaar waar u (samen met een ervaren bijrijder) een proefritje in kunt maken. Woensdagochtend 3 november is wethouder Oscar van Leeuwen (zelf ervaren E-rijder) aanwezig als bijrijder.

Samen werken aan het klimaat

Onder de vlag ‘Montferland weet van water’ werken de gemeente Montferland en Waterschap Rijn en IJssel nauw samen op het gebied van klimaat. Zij gaan beide dagen met inwoners in gesprek over het belang van groene tuinen en het afkoppelen van regenwater.  Zij laten inwoners zien welke invloed groen op een wijk heeft en hoe we samen aan de slag kunnen om wateroverlast op straat te verminderen.

Bloembollen voor meer bijen en vlinders

Door bloembollen te poten in de herfst, neem je een voorsprong op de lente en kun je al vroeg in het voorjaar genieten van een groene en bloeiende tuin. ’Montferland weet van water’ deelt aan iedere bezoeker bloembollen uit en hoopt zo op een kleurrijk Montferland in de lente. Kom op tijd, want op = op.

Totaal programma

Meer informatie over het project  ‘Een nieuwe tijd’ en het programma van de gemeente Montferland staat op de website https://nieuwetijdachterhoek.nl/