Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > De actie ‘Tegel eruit, boom erin’ in maart in Westendorp en Heelweg van start

De actie ‘Tegel eruit, boom erin’ in maart in Westendorp en Heelweg van start

Op 17 maart 2021 gaan we vanuit ‘Oude IJsselstreek weet van water’ met de actie ‘Tegel eruit, boom erin’ bomen uitdelen in Westendorp en Heelweg. Omdat het op deze dag boomfeestdag is, ontvangen de basisscholen in de gemeente een gratis boom en nestkastjes voor hun schoolplein.

EEN GROENE GEMEENTE

We willen het groene karakter in de gemeente in stand houden en waar mogelijk uitbreiden. Je kunt helpen door in jouw tuin ruimte te maken voor een boom. Bomen brengen de natuur in je omgeving tot leven. Ze maken onze gemeente groener, geven verkoeling en houden het regenwater langer vast. Ze bieden kleine dieren en insecten voedsel en veiligheid. De boom krijg je van ons. Zo benutten we niet alleen de openbare ruimte: ook jouw tuin draagt bij aan het groen.

AUTOMATISCH BERICHT

Inwoners uit Westendorp en Heelweg met de postcodes 7054 en 7055 die zich hebben aangemeld voor de bomenactie krijgen hierover bericht vanuit de gemeente. Informatie over het planten van de boom en het water geven vind in in de plantinstructie (pdf, 144 kB).

MEER DOEN?

Geen ruimte voor een boom maar wil je wel bijdragen aan natuur en klimaat? Denk dan eens aan het aanleggen van een groen dak of het afkoppelen van regenwater.