Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > Expositie ‘Droogte in de Achterhoek: Wat kan ik doen?’

Expositie ‘Droogte in de Achterhoek: Wat kan ik doen?’

Vanaf vandaag, vrijdag 15 juli kun je vrij binnenlopen bij de ‘Weet van Water’ expositie ‘Droogte in de Achterhoek: Wat kan ík doen?’ in het Stadsmuseum Doetinchem. Je kunt hier informatie en tips vinden die helpen om zelf water te besparen en vast te houden. Ook staat er een droogtetafel, waarmee de droogteproblematiek en oplossingen helder worden uitgelegd. De expositie loopt tot en met 31 augustus 2022.

Antoinet Looman heemraad van Waterschap Rijn en IJssel, wethouder Rens Steintjes van gemeente Doetinchem en Esther Ruesen directeur Stadsmuseum openden de expositie. “We merken de gevolgen van klimaatverandering allemaal. Er wordt door veel organisaties hard aan oplossingen gewerkt, maar ook individuele inwoners kunnen iets doen. Laat je inspireren op deze expositie”, aldus Antoinet Looman.

Droogte in de Achterhoek samen aanpakken
Door klimaatverandering wordt het warmer. Er zijn meer en langere kurkdroge zomers. Regen is er ook, maar die valt in korte tijd in enorme plensbuien. In Nederland wordt het water al eeuwenlang zo snel mogelijk afgevoerd, om te voorkomen dat we natte voeten krijgen. Dit afvoeren ging (en gaat) via het riool, sloten, beken, rivieren, landinrichting, stedenbouw en allerlei andere manieren. Deze manieren werken niet meer in deze tijd. Vooral niet op de hogere zandgronden van de Achterhoek. In de Achterhoek en Liemers werken waterschap, provincie, gemeenten, Vitens, agrariërs, natuurorganisaties en andere grondeigenaren daarom samen om meer water vast te houden. Maar ook jij kunt iets doen. Wil jij tips? Kijk dan hier: https://weetvanwater.nl/droogteachterhoek/