Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > Geslaagde tegelactie in de Vogelbuurt in Ulft

Geslaagde tegelactie in de Vogelbuurt in Ulft

Zaterdag 13 november vond er in de Vogelbuurt in Ulft de actie “Ben je nou helemaal betegeld?” plaats waarbij inwoners een stoeptegel konden inleveren en twee tuinplanten ontvingen. Naast een vlinderstruik die bijen en vlinders aantrekt, ontvingen de bewoners ook een bessenstruik zodat zij  letterlijk de vruchten kunnen plukken van hun eigen tuin. In totaal zijn er ruim 60 tegels ingeleverd. Aanwezige bewoners waren enthousiast over de actie.

De actie startte met een tegelwipmoment met wethouder Ria Ankersmit (gemeente Oude IJsselstreek), heemraad Berend Jan Bussink (Waterschap Rijn en IJssel) en Jorrit Herrera Farfán (Wooncorporatie Wonion) die allemaal een stoeptegel wipten en een plant pootten in een voortuin aan het Zwaluwpad.

Samenwerking
In deze pilot werkten Wooncorporatie Wonion, gemeente Oude IJsselstreek, Waterschap Rijn en IJssel, Stichting Steenbreek en Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek samen onder de vlag van Weet van Water. Met Weet van Water proberen zij inwoners waterbewust te maken en te stimuleren om zelf in actie te komen en maatregelen te nemen. Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek gebruikt de ingeleverde tuintegels voor de aanleg van wegen. Samen willen de partners de Vogelbuurt in Ulft voorbereiden op het veranderende klimaat.

Waarom tegels eruit, planten erin?
Tegenwoordig zijn veel tuinen grotendeels betegeld. En dat is jammer, want planten in plaats van tegels maken de tuin gezelliger, maar zorgen er ook voor dat het regenwater de grond in kan, dat het koeler is op warme dagen en dat er ruimte is voor dieren in de tuin. Bovendien kun je, als je regenwater opvangt, dit gebruiken voor de planten: dat is beter voor het klimaat, beter voor de planten en beter voor de portemonnee!