Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > Lochem start NK Tegelwippen bij jeugdwinnaar Twan

Lochem start NK Tegelwippen bij jeugdwinnaar Twan

Een groener Nederland begint in je eigen tuin: Gemeente Lochem start het NK Tegelwippen 2024 in de tuin van Twan (5), Lochemse jeugdwinnaar van het NK Tegelwippen 2023. Wethouder Lex de Goede en heemraad Dennis Wolsink van Waterschap Rijn en IJssel trappen vanuit ‘Lochem Weet van Water’ de editie 2024 samen af en vragen hiermee aandacht voor het onttegelen van tuinen.

Wethouder Lex de Goede: “Het klimaat verandert, dat merken we elke dag. Willen we stappen zetten, dan moet iedereen in actie komen, overheid én inwoners. Iedereen kan letterlijk een steentje bijdragen door bijvoorbeeld de tuin te vergroenen. Daarom reiken we ook een Lochemse groene prijs uit aan de inwoner die de meeste tegels heeft gewipt of dat het meest
origineel of enthousiast heeft gedaan. Daar ben je nooit te oud of te jong voor, dat zien we wel aan Twan”.

NK Tegelwippen

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 is het NK Tegelwippen. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan. Je kunt meedoen door tegels, stenen, halfverharding of grind te verwijderen uit uw eigen voor-, achter-, of geveltuin. Doel is het vervangen van stenen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Zo wordt Nederland klimaatbestendiger, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én natuurlijk veel mooier!

Zetje in de rug

Heemraad Dennis Wolsink: “Zomers worden droger, regenbuien heftiger. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk regenwater de grond in gaat. Dus leg niet alles vol met tegels, maar houd het groen. Het NK Tegelwippen helpt mensen zich daarvan bewust te worden. Zo zijn we 11 en 18 mei vanuit Lochem Weet van Water ook weer aanwezig op de Tuin Inspiratiedagen bij
Intratuin Lochem.”

Ga je tegels wippen of heb je tegels gewipt?

  • Meld ze bij www.nk-tegelwippen.nl. Zo tellen je tegels mee bij de tegelstand van de gemeente.
  • Stuur een foto en informatie over je actie aan nktegelwippen@lochem.nl. Dan zetten we jou in de spotlights, breng je andere inwoners op groene ideeën én maak je na afloop van het NK Tegelwippen kans op een groene prijs!
Bestuurders samen met opa in de tuin bij Twan

Op de foto: Dennis Wolsink, de opa van Twan, Twan en Lex de Goede (vlnr)