Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > Officiële aftrap van Montferlandse Tegeltaxi

Officiële aftrap van Montferlandse Tegeltaxi

De Montferlandse Tegeltaxi is maandag 13 mei begonnen met rijden! De tegeltaxi haalt de tegels op van inwoners, die de tegels uit de tuin halen en vervangen door planten of ander groen. Bestuurder Floor Wissing van Waterschap Rijn en IJssel en Wethouder Marije Eleveld waren bij het eerste ritje van de tegeltaxi aanwezig. De Montferlandse Tegeltaxi wil ervoor zorgen dat Montferland groener wordt. Dit doen ze door mensen aan te moedigen om tegels uit hun tuinen te halen en ze te vervangen door groen.

Steen vervangen door groen

Inwoners van Montferland hebben vanaf 13 mei de mogelijkheid om gebruik te maken van de gratis Tegeltaxi-service. Een belangrijke regel die hierbij geldt, is dat de tegels die worden opgehaald, moeten worden vervangen door groen. Een tuin groener maken, heeft veel voordelen. Het zorgt ervoor dat regenwater beter wegstroomt, de grond vochtig blijft, de tuin koeler en dat er meer dieren en insecten zoals vogels, vlinders en bijen komen. Dit helpt ook bij heftige regenbuien en lange periode van droogte waar onze regio steeds vaker mee te maken krijgt.

Meld je aan

Inwoners die geïnteresseerd zijn in het laten ophalen van hun tegels kunnen zich eenvoudig aanmelden via de website van de gemeente. De Tegeltaxi is onderdeel van NK Tegelwippen, waar Montferland ook dit jaar weer aan meedoet. Door mee te doen, zorg je niet alleen voor een groenere toekomst, maar ook voor een fijne, groene en koelere tuin deze zomer!