Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > Regentonactie voor huurders van plavei

Regentonactie voor huurders van plavei

Banner over regentonsubsidie.

Ons klimaat verandert. En dat merken we allemaal. In de zomers hebben we steeds meer last van hitte in de straten en droge grond in de tuinen. Als het regent, ontstaat er wateroverlast omdat de buiten steeds heftiger worden.

GEZAMENLIJK INZETTEN

Gemeente Montferland, Plavei en Waterschap Rijn en IJssel zetten zich gezamenlijk in. Samen willen ze bewoners van huurwoningen in de gemeente bewuster maken van de problemen én er samen wat aan doen.

25 EURO SUBSIDIE PER REGENTON

Huurders die zelf een regenton aanschaffen, mogen in 2021 een subsidie aanvragen van 25 euro per huishouden. Er is subsidie beschikbaar voor ongeveer 300 huishoudens. Wil je kans maken op deze subsidie? Wees er dan snel bij.

ZO SLUIT JE EEN REGENTON AAN

Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste installatie en het onderhoud van de regenton. Verkeerd aansluiten van de regenton kan lekkages en eventuele schade aan de woning veroorzaken. Bekijk het instructiefilmpje of vraag hulp van vrienden, familie of buren voor de installatie.

Als je verhuist, zorg je voor het herstel van de regenpijp of nog beter: je regelt dat de nieuwe bewoner de regenton overneemt. Na de subsidieaanvraag ontvang je van Plavei bericht waarin staat dat we op de hoogte zijn van het plaatsen van de regenton bij de woning. De gemeente verstrekt daarvoor een overzicht van de adressen aan Plavei.

VRAGEN
Heb je nog vragen over de installatie van de regenton? Neem dan contact met Plavei op via info@plavei.nl of (0316) 29 66 00.

Wil jij een subsidie aanvragen? Kijk dan op de gemeentepagina van de gemeente Montferland.