Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > Subsidieregeling Water en Groen gemeente Doetinchem

Subsidieregeling Water en Groen gemeente Doetinchem

Woon jij in Doetinchem? Maak dan gebruik van de subsidieregeling Water en Groen. Deze regeling geldt voor bestaande panden binnen de bebouwde kom van de gemeente Doetinchem. Panden in aanbouw of nieuwbouw komen dus niet in aanmerking. Bedrijven kunnen ook alle maatregelen aanvragen.

Maatregelen

Hieronder een korte samenvatting van de maatregelen die onder de subsidie vallen. De complete subsidie vind je op de website van Buha. Heb je vragen over deze regeling? Mail dan naar meldpunt@buha.nl

Plant een boom

€ 75,- voor één boom, € 150,- voor twee bomen. Dit geldt voor bomen die op de bomenlijst staan of voor fruitbomen. De bomen moeten een stamomtrek van minimaal 14 tot 16 cm hebben.

Van steen naar groen

€ 15,- per m2 waar steen verwijderd wordt en groen geplant wordt. Dit geldt voor minimaal 5 m2 met een maximum van € 500,-. Deze regeling geldt niet voor kunstgras.

Afkoppelen regenwater

€ 250,- voor de voor- of achterkant van het gebouw, € 500,- voor het gehele dak. Om gebruik te maken van deze maatregel moet je minimaal 25 m2 afkoppelen.

Heg of groene schutting

€ 15,- per meter stenen, stalen of houten schutting die verwijderd wordt en vervangen door een heg of groene schutting. Voor deze maatregel moet je minimaal 5 meter vergroenen met een maximum van € 250,-.

Groendak

€ 25,- per m2 groendak dat aangelegd wordt. Hiervoor geldt een opbouwdikte van minimaal 15 cm en minimaal 4 m2. Maximaal kun je hiervoor € 1.000,- krijgen.

Groene gevel

€ 15,- per m2 groene gevel die aangelegd wordt. Hiervoor moet een klimconstructie aanwezig zijn. Het gaat om minimaal 4 m2, met een maximaal bedrag van € 150,-

Installatie voor hergebruik regenwater in panden

De gemeente vergoedt 20% van de kosten, tot een maximum van € 1.000,-.

Een installatie wordt aangelegd waarmee regenwater in panden hergebruikt kan worden. Dit geldt alleen voor gebruik van het toilet, wasmachine, leveren van was- en proceswater of tuindruppelinstallatie. Dit is dus niet voor consumptie! Minimaal 1.000 liter regenwater moet gebufferd worden.

Bedrijven: groene buitenplek voor medewerkers

Bied je medewerkers een buitenplek waar zij kunnen ontspannen in het groen. De gemeente vergoedt 50% van de kosten voor het groen (niet voor verharding en meubilair), tot een maximum van € 500,-.

De groene buitenplek moet klimaatadaptief en biodivers zijn. Denk bijvoorbeeld aan een schaduwboom met groene omlijsting.

Bedrijven: aanleggen en vervanging van groenstroken

Leg meer groenstroken aan rondom je bedrijf. Zodat regenwater de grond in kan, je verkoeling biedt op warme dagen en je ruimte biedt aan bijen en vlinders. De gemeente vergoedt 25% van de kosten, tot een maximum van € 500,-.

De groenstroken moeten klimaatadaptief en biodivers zijn. Het gaat daarbij om grasstroken en bermen beplanten óf nieuw aanleggen.