Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Nieuws en media > Succesvolle bomenactie

Succesvolle bomenactie

De afgelopen jaren vond vanuit ‘Oude IJsselstreek Weet van Water’ de actie ‘Tegel eruit, boom erin’ plaats. Alle kernen in de gemeente konden zich postcode voor postcode opgeven voor een gratis boom. Op 2 maart was het laatste uitdeelmoment bij Venhorstplant in Megchelen en kregen ook de inwoners in Breedenbroek en Voorst op verzoek een boom. In totaal zijn er vanaf 2020 ruim 3.000 bomen uitgedeeld. Waterschap en gemeente kijken terug op een geslaagde actie.

De gemeente wil met de bomenactie het groene karakter in de gemeente zo veel mogelijk uitbreiden. Inwoners kunnen helpen door in hun tuin ruimte te maken voor een boom. Bomen maken onze omgeving groener, geven verkoeling en houden het regenwater langer vast. Daarnaast bieden ze kleine dieren en insecten voedsel en veiligheid.  

Wethouder Ria Ankersmit: “We moeten het samen doen!”

Het klimaat verandert, dat merken we elke dag. Willen we grote stappen zetten, dan moet iedereen in actie komen, overheid én inwoners. Iedereen kan een steentje bijdragen door bijvoorbeeld de tuin te vergroenen. We hebben elkaar nodig en dat we dat heel goed samen kunnen, laten we ook met deze actie zien. Maar we zijn er nog lang niet. We moeten blijven investeren in groen en het tegengaan van verstening.”  

Heemraad Floor Wissing -Kunst: “Het water moet de grond in.”

“Het klimaat verandert in snel tempo, en dat merken we heel duidelijk in ons gebied. Zomers worden droger, regenbuien heftiger. Het water moet de grond in. Dus leg niet alles vol met tegels.