Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Weet van Water is een samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en gemeenten.
Kies je gemeente
Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Doesburg
Doetinchem
Duiven
Lochem
Montferland
Oost Gelre
Oude IJsselstreek
Overige gemeenten
Rheden
Rozendaal
Westervoort
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen
Home > Tips > Gebruik zonwering

Gebruik zonwering

Zonwering boven je raam werkt het beste om warmte buiten je huis te houden. Als het warmer is, worden jaarlijks enorm veel airco’s verkocht, maar airco’s zijn niet goed voor het milieu! Ze vreten stroom. Terwijl zonwering soms wel tachtig procent van de warmte in huis kan verminderen.

Er zijn verschillende soorten zonwering. Het is belangrijk om na te denken over welke soort zonwering het beste bij jou past. Hieronder zetten we een aantal soorten zonwering op een rijtje.

Screens

Screens worden recht voor je raam geplaatst. Screens kun je bijvoorbeeld gebruiken als je niet veel ruimte hebt. Ze nemen weinig ruimte in beslag omdat ze recht voor een raam hangen en van boven naar onder open en dicht kunnen.

Uitvalschermen

Uitvalschermen ‘vallen’ als het ware uit het kozijn. Uitvalschermen zie je het meest. Ze zijn goedkoop, gemakkelijk te bedienen en ook niet moeilijk te plaatsen. Wel vragen ze onderhoud.

Shutters

Shutters zitten aan de binnenkant van je raam. Het zonlicht wordt tegengehouden door horizontale latjes van hout of een andere stof.

AAN DE SLAG

Zoek op Google naar de zonwering die bij jou past. Let op: prijzen kunnen per (web-)winkel variëren. Je zou ook voor natuurlijke zonwering kunnen kiezen, denk daarbij bijvoorbeeld aan het planten van planten en bomen in de tuin. Op die manier krijg je meer schaduw en minder hitte!

Kosten

Moeilijkheid

Onderhoud